تاریخ : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024
1

وزیر علوم بدلیل کلنگ زنی نمادین اراضی برخی دانشگاهها استیضاح،ورئیس دانشگاه تبریز بدلیل پنهان کاری و امضای تفکیک اراضی برکنار شود

  • کد خبر : 12021
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
وزیر علوم بدلیل کلنگ زنی نمادین اراضی برخی دانشگاهها استیضاح،ورئیس دانشگاه تبریز بدلیل پنهان کاری و امضای تفکیک اراضی برکنار شود

■طراحان تاسیس دانشگاه تبریز حدود ۸۰ سال پیش با ۳ رشته ادبیات، طب و فلاحت این دانشگاه را بنیان نهادند. آنها می دانستند که ادبیات همان هویت و داشته های فرهنگی یک ملت است.پزشکی علم ابدان و با سلامتی انسانها سر و کار دارد و حیاتی است. و فلاحت یا کشاورزی اساس تامین میوه و […]

■طراحان تاسیس
دانشگاه تبریز حدود ۸۰ سال پیش با ۳ رشته ادبیات، طب و فلاحت این دانشگاه را بنیان نهادند. آنها می دانستند که ادبیات همان هویت و داشته های فرهنگی یک ملت است.پزشکی علم ابدان و با سلامتی انسانها سر و کار دارد و حیاتی است. و فلاحت یا کشاورزی اساس تامین میوه و سبزی و آذوقه و خورد و خوراک یک کشور است.آنها در تبریز دانشکده فلاحت یا به زبان امروزی دانشکده کشاورزی را راه انداختند و جالب این است که اولین رشته و دانشکده که در زمینه رشته های کشاورزی در خارج از پایتخت راه افتاد همین دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بود.

وزیر علوم بدلیل کلنگ زنی نمادین اراضی برخی دانشگاهها استیضاح،ورئیس دانشگاه تبریز بدلیل پنهان کاری و امضای تفکیک اراضی برکنار شود
■ کلیه مایحتاج انسانها یا منشأ معدنی دارند یا منشا کشاورزی، که هر دو آن ها به خاک بستگی دارد.شما آپارتمان خود را در نظر بگیرید.سنگ،گچ،آهن،آجر،شیشه،آلومینیوم، ظروف مسی،فلزی،نایلونی ووو همه منشأ معدنی دارند.و خورد و خوراک اهل خانه را در نظر گیریم.نان،لبنیات،غلات،سبزیجات، پروتئین ،گوشت، ،میوه ها همه و همه که در خانه مصرف می‌شود منشأ کشاورزی دارند.بنابراین در تمام کشورهای پیشرفته به دانشکده های علوم زراعی و باغی ارزش زیادی قائل اند.بانیان تاسیس دانشگاه تبریز نیز ۸ دهه پیش چنین نگرشی عمیقی در ایجاد دانشکده فلاحت داشتند.
■زنده یاد مهندس توکلی یکی از طراحان صنعت کشور وقتی از دانشگاه شیکاگو فوق لیسانس مکانیک گرفت و پس از دهه ۳۰ در راس گروه علمی _اجرایی صنعت ایران قرار گرفت برای توسعه ایران دو شاخه صنعت پایه در تبریز را برای رشد صنعتی و کشاورزی ایران در نظر گرفت.اول ایجاد یک کارخانه ماشین سازی بود.که خودش بعدها گفت: که می خواست از سوزن تا هواپیما رادر تبریز بسازد.و سالهای سال پس از راه اندازی کارخانه ماشین سازی بخشی از تولیدات و ابزار آلات آن در بخش های باغی و زراعی نیز کاربرد فروانی داشت.


■شادروان مهندس تقی توکلی بنیانگذار صنایع مس ایران در کرمان می گفت: به شاه گفتم:می‌خواهیم صنعتی را در ایران بنیان نهیم که از یک بیل ساده مورد نیاز کارگر و دهقان تا تراکتور و کمباین را طراحی و بسازد .پادشاه گفت: اسم این صنایع چیست؟توکلی گفت :صنایع موسوم به تراکتور سازی است که مدتها قبل در انگلستان راه افتاده و من می‌خواهم در قاره آسیا جزو اولین کشورهایی باشیم که برای توسعه کشاورزی این صنایع را راه اندازیم.توکلی می گفت :به آلمان رفته و برای خرید تکنولوژی تراکتور مذاکره کرده ولی آنان از انتقال تکنولوژی به ایران خوداری کرده و سیاست متروپل_پیرامون را مطرح کردند. بعدها توکلی از کشورهای بلوک شرق صنعت تراکتور را به تبریز آورد و در میلیونها متر مربع زمین در قراملک صنایع مادر ایران را راه انداخت…
چه مردان بزرگی در ایران بودند‌امروز جای طراحان صنایع ماشین سازی و کشاورزی ایران با بی تدبیری، مشهدی قربانها گرفته اند و کارخانه ماشین سازی ایران را به این روز انداخته اند .کجا بودیم کجا رسیدیم.


■توکلی ابتدا برای ایجاد مرکز تحقیقات کشاورزی و کاشت هر نوع درخت و جوانه کشاورزی در کنار غرب صنعتی تبریز،زمینی چند صد هکتاری موسوم به《 داداش آباد》 را در اختیار دانشگاه تبریز قرار داد.همزمان اجرای طرح جاده بین‌المللی سنتو در غرب صنعتی مطرح شد و با موافقت مسئولان وقت دانشگاه و استانداری نزدیک به ۳۰۰ هکتار از اراضی جاده باسمنج مابین دوجاده جدید و قدیم تهران /تبریز برای توسعه علمی کشاورزی در اختیار دانشگاه تبریز قرار گرفت.

لینک کوتاه : https://faslnews.com/?p=12021

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.