معاونت ها و بدنه کارشناسی و تصمیم گیری استانداری باید تقویت گردد

فناوریهای نوین اطلاعات و زیر ساخت‌های عظیم شبکه ای، امروز در اصل الکترونیک بوده و اساس آن را مدارهای یکپارچه و قطعات موسوم به سیلیکون تشکیل می دهد.《تله ماتیکها》یا رسانه های بزرگ همان شامل کامپیوتر،ماهواره،رادیو،تلویزیون، و امثالهم هستند که زیر بنای گسترده فناورانه و پیچیده دارند.دومین فناوری‌ها《اتنوترونیک》یا رسانه های کوچک شامل فاکس،ساعتهای دیجیتال و امثالهم هستند.مبادله صدا، تصویر و هوش مصنوعی که الان صحبت می‌شود و روز به روز سطح فراگیری آن گسترده تر می گردد. در واقع انقلاب ارتباطات به درجات متفاوتی چون ارتباط میان انسان و ماشین،ارتباط میان سیستمهای تکنولوژیک، ارتباط میان گروه‌ها و نظام‌های اجتماعی منتهی می شود.با این وصف دهکده جهانی مار شال مک لوهان که در سال ۱۹۶۰ میلادی در کانادا مطرح شد امروز به واقعیت پیوسته،و دنیایی به این بزرگی از نظر ارتباطات به دهکده ای کوچک تبدیل شده _رخداد ها همزمان منتشر و در دید همگان قرار می گیرد و تک صدایی و پنهان کاری رخت بر بسته ، دهکده به خیابان ،کوچه ، خانه ،و اتاق جهانی کشیده شده و با فناوریهای جدید دهکده جهانی را امروز می توان در جیب همه انسانها با گوشی های هوشمند دید.عجب پیشرفت و روزگاری شده است. فناوریهای فوق به آسمانهای ۷ گانه کشیده شده و 《جیمز وب》 هر لحظه و هر ساعت ناشناخته های عالم هستی را به دید عموم و ساکنان کره زمین می کشاند. و در واقع این فناوری‌ها ی مدرن عظمت ، قدرت،شکوه وابهت الهی را به تصویر می کشند. امروزه سپهر رسانه ها و ماهواره ها عالمگیر شده و تمامی رخدادها همزمان با وقوع،منتشر می شود.با این وصف در ایران نیزکه اولین چاپار،تلگراف و تلفن در دوره قاجار شکل گرفته در اواخر قاجار به ایجاد سازمان پست و تلگراف ختم شده در دوره پهلوی به وزارت پست و تلگراف و تلفن و ۱۳ سال پیش به شکل گیری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتج شده است. در تمامی استانها اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده و در استان مهم آذربایجان شرقی نیز این امر محقق گردیده است. و هماهنگی و اجرای سیاست‌های جدید در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و ادارات مخابرات،پست،پست بانک،تنظیم مقررات رادیویی،توسعه اینترنت همه و همه به این اداره کل محول گشته است.
عبارت ICT یا به عبارتی فناوری اطلاعات و ارتباطات، Information & Communication Technology، شامل اینترنت، شبکه‌های بی‌سیم‌ -وایرلس، تلفن‌های همراه و سایر رسانه‌های ارتباطی است. در حقیقت، فناوری اطلاعات و ارتباطات با کابل‌کشی و یا سیستم پیوند و بی‌سیم به همگرایی با شبکه‌های صوتی و تصویری و شبکه‌های تلفن با شبکه‌های کامپیوتری می‌پردازد.


با هم نگاهی به وظایف و ماموریتهای این وزارتخانه بیاندازیم.
●متولی شبکه ملی ارتباطات
●مسئول زیر ساخت های دولت الکترونیکی استانها
●کارگزار وزارت ارتباطات و فناوری
●متولی تسهیل توسعه خدمات کسب و کارها
●متولی توسعه اینترنت ملی ایران
●متصدی سازمان فضایی ایران
●دارنده پژوهشگاه فضایی کشور
●شرکت مخابرات ایران
●شرکت ارتباطات سیار
●شرکت ملی پست
●شرکت ارتباطات زیر ساخت
●سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی
خوانندگان فهیم این یاداشت با وظایف و عملکرد و شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه این وزارتخانه در کشور و استانها بیشتر آشنا شدند اداره کلی به این وسعت،و مهم و حساس در آذربایجان شرقی اکنون متولی درست حسابی ندارد.در ساختمان استیجاری فعالیت دارند. ۹۰ درصد استانها دارای ساختمان ملکی آبرومند شده اند ولی اداره کل استان ما مستاجر است در اطراف ما زنجان،اردبیل و ارومیه دارای ساختمان ملکی اند. آیا این برای تبریزافت نیست. در این اداره کل فرزندان کار بلد مان به حاشیه رانده شده اند.


تاکنون دو مدیرکل غیر بومی از شمال و شمال غرب در آن مدیریت داشتند که سال گذشته این اداره کل با برکناری مدیرکل خود باچالش بزرگ فقدان مدیریتی مواجه شده و فعالیت‌های گسترده این اداره کل در هاله ای از اختلال و رکود و انزوایی بسر می برد.که جای بسی سئوال از شخص وزیر و استاندار آذربایجان شرقی دارد.
ماجرا ازاین قرار است که از سال گذشته مدیرکل شمالی آن برکنار شده و بجای انتخاب یک مدیرکل بومی و کار بلد ،مدیرکل استانی مرکز ارومیه را با حفظ سمت مدیرکلی در آذربایجان غربی،برای استان مهم آذربايجان شرقي نیز همزمان بعنوان سرپرست حکم زده اند و بجایی رسیده ایم که قبلا برخی از مدیران کل استانی و صنایع آذ ربایجان شرقی را از تهران می آوردیم.امروز آنقدر ضعیف شده ایم یا ضعیفان کرده اند کم کم از شهرستانهای اطراف استان مدیران استانی را با حفظ سمت مدیرکلی در استان محل ماموریت،برای خودمان سرپرست می آوریم.تبریزی که روزگاری نه چندان دور صدر اعظم، نخست وزیر،و روسای مجالس سنا و ملی و نایب ریسی مجلس شورای اسلامی را می‌فرستاد و بخشی از بدنه وزارتخانه ها را فرزندان ماهر و آبدیده تبریز،تشکیل میدادند امروز مدیرکل برخی از ادارات آنرا با حفظ سمت از استانهای درجه ۲ و۳ بعنوان سرپرست به آذربایجان شرقی می آورند.چقدر وزنه ملی و اینبار وزنه محلی خود را از دست داده ایم. کجا بودیم کجا رسیدیم .رک و واضح می گوییم و می نویسیم برخی از این مصیبت‌ها به ضعف معاونین استانداری و بدنه نحیف کارشناسی آن بر می گردد.برخی به ندانم کاری نمایندگان استان در مجلس میرسد و برخی هم متوجه بدنه دولت می شود.که آذربایجان شرقی را به حال خود رها کرده اند. شاهد زنده این ادعای بجا اظهر من شمس است.
از ۱۰۰ وزیر،معاون وزیر،رئیس سازمان،معاون سازمان،و مشاوران ارشد کسی متولد تبریز نیست و اولین بار در طول تاریخ است که ما در این کابینه دولت سهمی نداریم.همه این قرائن و شواهد نشان می دهد که وزنه استانی به بزرگی آذربابجان شرقی در سطوح مدیریتی خرد و کلان چقدر تنزل یافته که امروز توان انتخاب یک مدیرکل کاربلد بومی در اداره کل حساسی که مسئول بسط تکنولوژیهای ارتباطی و فناوریهای جدید و توسعه شاهراه های پیچیده عنکبوتی و شبکه های مواصلاتی و دیجیتالی وابر شاهراهای مدرن ارتباطی و فضاهای مجازی در عصر جهانی شدن هستیم را نداریم.
■محمد فرج پور باسمنجی
معلم علوم ارتباطات مراکز آموزش عالی تبریز

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.