درخواست صریح استاندار آذربایجان شرقی از وزیر کشور: به استانداران اختیار لازم را بدهید

استاندار آذربایجان شرقی گفت: پروژه‌های عمرانی ملی، صددرصد در اختیار وزارتخانه‌هاست و در حالی که مسائل و مشکلات این پروژه‌ها متوجه استانداری‌ها و دستگاه‌های استانی است؛ هیچ اختیاری به استان‌ها درخصوص این پروژه‌ها داده نشده است.
عابدین خرّم در نشست منطقه‌ای وزیر کشور و معاونین وی با استانداران شمال غرب کشور که به صورت ارتباط تصویری برگزار شد، خواستار واگذاری اختیارات و اعتبارات پروژه‌های ملی استان‌ها به استانداران شد و افزود: متأسفانه اعتبارات پروژه‌های عمرانی متناسب با شاخص‌های استانی توزیع نمی‌شود و اگر اختیار لازم به استان‌ها داده شود می‌توان اعتبار پروژه‌ها را متناسب با پیشرفت آنها و اولویت‌های استانی اختصاص داد.
استاندار آذربایجان شرقی به مشکلات استان در ح
وزه فرهنگی و اجتماعی پرداخت و گفت: ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت شهر تبریز در حاشیه شهر و سکونت‌گاه‌های نامناسب سکونت دارند و از لحاظ نیازهای فرهنگی و اجتماعی به شدت در مضیقه هستند.

خرّم در رابطه با مسائل مرزی استان نیز گفت: با توجه به تردد روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه خودروی سنگین از دو مرز زمینی استان، امکانات و تجهیزات پایانه‌های مرزی پاسخگوی کنترل و نظارت بر ترددها نیست.
استاندار آذربایجان شرقی درخصوص مشکلات استان در حوزه زیرساختی، ابتدا به پروژه‌های بخش آب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۵ سد در مرزهای زمینی استان با استان‌های همجوار داریم که عملیات اجرایی آنها تمام شده، اما مشکل اصلی عدم اجرای شبکه‌های پایاب آنهاست که اگر تحقق یابد، آب مورد نیاز ۳۱۵۰۰ هکتار از زمین‌های قابل‌کشت استان و همچنین آب شرب برخی از شهرها و روستاها و آب مورد نیاز بخش صنعت تأمین می‌شود.
خرّم با اشاره به اینکه در حوزه برق هم ۱۵۰۰ مگاوات کمبود داریم، افزود: بخشی از صنایع ما در ماه‌های اخیر به دلیل کمبود برق آسیب دیدند و در تأمین گاز صنایع هم تقریباً چنین وضعیتی داریم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه راه‌های ارتباطی هم با وجود اینکه بخش عمده ترددها به استان آذربایجان غربی و مرزهای شمال غرب از استان ما انجام می‌شود، اما وضعیت راه‌ها مناسب نیست و میزان تصادفات جاده‌ای هم از میانگین کشوری بالاتر است.
خرّم درخصوص راه‌آهن تبریز- میانه هم گفت: این پروژه بعد از ۱۷ سال هنوز به طور کامل به بهره‌برداری نرسیده و با پیشرفت ۹۰ درصد معطل مانده و نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه ۸٫۵ میلیارد تن ذخایر معدنی با ارزش در استان وجود دارد، اما کمترین استفاده از این ذخایر می‌شود، افزود: در بخش فرآوری مواد معدنی مشکلات اساسی هست، صنایع پایین‌دستی ایجاد نشده و عمدتاً خام‌فروشی می‌شود.
وی ادامه داد: حوزه معدن می‌تواند تأثیر چشمگیری در حوزه اشتغال، درآمد و صادرات برای استان داشته باشد و پیشنهادهایی هم در این خصوص به وزارت صمت داده‌ایم، اما تاکنون اقدام اساسی در این زمینه انجام نشده است. 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.