بورس کالای ایران از ابتدای سال‌جاری تا پایان هفته گذشته توانست رکورد تاریخی حجم معاملات سالانه بازار فیزیکی را که مربوط به سال ۱۴۰۰ با معامله ۷۶.۱۴ میلیون تن بود، جابه‌جا کند.

از ابتدای سال‌جاری تا پایان هفته گذشته، تعداد ۷۶ میلیون و ۲۲۰ هزار تن انواع کالا و محصول در تالارهای مختلف بورس کالای ایران معامله شد. این در حالی است که مجموع معاملات صورت گرفته در بازار فیزیکی بورس کالا در پایان دوازده ماه سال گذشته، ۷۶ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۸۳۰ تن بود.

همچنین ارزش معاملات انجام شده در بازار فیزیکی بورس کالا از ابتدای سال تا تاریخ مذکور بیش از ۵۵۲ (همت) هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. ارزش کل معاملات سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۳۰ همت بود و این به معنای آن است که بازار فیزیکی ۸۷ درصد از ارزش معاملات سال گذشته را در ۸ ماهه امسال ثبت کرده و با احتساب ماه های باقیمانده، به احتمال بسیار زیاد ارزش معاملات امسال رکورد دیگری را ثبت می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: از ابتدای سال‌جاری تا پایان روز دوم آذر، معاملات در هر یک از تالارها به شرح زیر بود:

تالار محصول‌های صنعتی و معدنی: بیشترین حجم معاملات مربوط به محصول‌های صنعتی با حجم ۶۲ میلیون و ۸۳۱ هزار و ۵۲۳ تن کالا و محصول به ارزش ۳۳۱٫۷ همت بود. در گروه معدنی نیز ۴۶۱ هزار و ۵۰۰ تن کالا و محصول به ارزش نزدیک ۴٫۹ همت مورد معامله قرار گرفت.

تالار محصول‌های پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی: در مدت مذکور همچنین ۱۲ میلیون و ۳۸۰ هزار تن کالا و محصول به ارزش ۲۰۷ همت دادوستد شد.

تالار محصول‌های کشاورزی و بازار فرعی: در بخش کشاورزی ۱۰ تن محصول به ارزش ۳۰۴ میلیارد تومان و در بازار فرعی ۵۲۵ هزار و ۹۶۸ تن کالا و محصول به ارزش ۷٫۴ همت مورد معامله قرار گرفته است.

تالار خودرو: از ابتدای سال تا ۲ آذر همچنین ۴ هزار و ۸۰ دستگاه خودرو به ارزش نزدیک ۳ هزار و ۳۶۲ میلیارد تومان در تالار خودرو بورس کالا دادوستد شده بود.

بازار املاک و مستغلات: ۲ واحد مسکونی در بخش اموال غیرمنقول به ارزش ۳۰ میلیارد تومان معامله شد.

در همین حال برترین‌های بورس کالا در هفته اول آذر (منتهی به ۴ آذر) بر اساس ارزش فروش شرکت‌ها در بازار فیزیکی اعلام شد.

جزئیات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است:

ملی صنایع مس ایران با ثبت معامله ۴ هزار و ۷۳۶ تن مس کاتد، مس کاتد عیار، سولفور مولیبدن و کنسانتره فلزات گران بها به ارزش نزدیک ۱,۱۴۱ میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.

پالایش نفت اصفهان با فروش ۴۱ هزار تن وکیوم باتوم و لوب کات سبک به ارزش نزدیک ۴۶۳ میلیارد تومان، دوم شد.

پالایش نفت تهران (تندگویان) با فروش ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین و سبک و گوگرد گرانوله به ارزش نزدیک ۳۷۸ میلیارد تومان، سوم شد.

پتروشیمی تندگویان با ثبت معامله ۱۲ هزار و ۹۸ تن پلی اتیلن ترفتالات نساجی و بطری و نخ پلی استر با گریدهای مختلف به ارزش نزدیک ۳۵۶ میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد.

جهان فولاد سیرجان با ثبت معامله ۲۴ هزار و ۵۴۰ تن میلگرد و شمش بلوم به ارزش بیش از ۳۴۹ میلیارد تومان پنجم شد.

گروه صنعتی ایران خودرو هزار دستگاه پژو ۲۰۷ دستی را به ارزش بیش از ۳۴۳ میلیارد تومان فروخت و ششم شد.

ذوب آهن اصفهان با فروش ۲۰ هزار و ۲۱۱ تن تیرآهن، میلگرد و ناودانی به ارزش بیش از ۳۳۲ میلیارد تومان هفتم شد.

مجتمع سرب و روی انگوران با ثبت معامله ۲۲ هزار تن خاک روی به ارزش بیش از ۳۰۲ میلیارد تومان، هشتم شد.

پتروشیمی شازند با فروش ۸ هزار و ۴۸۷ تن پلی اتیلن، منو اتیلن گلایکول، دی اتیلن هگزانول، پلی اتیلن سبک، پلی پروپیلن نساجی و شیمیایی، منومر وینیل استات، ایزوبوتادین، پلی بوتادین رابر، دی اتیلن گلایکول، تری اتانول، دی اتانول، منو اتانول و پلی اتیلن سنگین به ارزش بیش از ۲۶۷ میلیارد تومان در رتبه نهم ایستاد.

پتروشیمی امیرکبیر نیز با ثبت معامله ۹ هزار و ۲۲۰ تن پلی اتیلن سبک و سنگین و ثبت ارزش ۲۶۱ میلیارد تومان دهم شد.